Roze koeken kwarktaart

De Roze koeken kwarktaart is heerlijk en ook jij kan het makkelijk maken.
Jeroen, die meegedaan heeft aan Heel Holland Bakt, heeft speciaal voor jou het recept gemaakt. Met zijn kennis van smaken en bakken, is dit recept een echt verwenmoment. Bak, ontdek en geniet!

Portie: 12 personen
Vorm: 26 cm (20cm: neem dan de helft van de ingrediënten van de kwarktaart) 

 

INGREDIËNTEN

Kwarktaart

Bodem:

  • 300 gram digestive(biscuit) koekjes
  • 180 gram boter

Kwarkvulling:

  • 100 gram Smaakje Roze koeken of meer naar smaak
  • 750 gram volle kwark
  • 500 gram slagroom
  • 100 gram volle melk
  • 9 gelatine blaadjes
  • 50 gram suiker

(Optioneel) roze koeken:
Wil jij ook Roze Koeken op je kwarktaart? Dan vind je hieronder de ingrediënten. Hiermee kun je de Roze Koeken kwarktaart leuk versieren.

Cakejes:

  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 5 gram citroen rasp
  • 1 gram zout

Glazuur:

  • 200 gram poedersuiker
  • 1.5 eetlepels gepureerde en gezeefde frambozen

 

BENODIGDHEDEN

Kwarktaart:

  • Bak- of springvorm 
  • Bakpapier
  • Plastic zakje of foodprocessor
  • Kom

(Optioneel) Roze Koeken

  • Siliconen bakmat of cupcake tray
  • Handmixer

 

HOE MAAK IK DIT RECEPT?

Kwarktaart:

Voor de Roze Koeken kwarktaart begin je eerst met de bodem

Bodem:
Stap 1: Bekleed de Bodem van je bak- of springvorm met bakpapier.
Stap 2: Verkruimel de koekjes fijn. Dit kan in een plastic zakje of in een foodprocessor.
Stap 3: Smelt de boter. Meng in een kom de koekjes met de gesmolten boter en stort dit op de bodem van de bakvorm. Druk het lichtjes en zet het daarna in de koelkast om op te stijven.

Kwarkvulling:
Stap 1: Week de gelatine in ruim koud water. Minimaal 8 minuten.
Stap 2: Klop de slagroom met de suiker (lobbig, yoghurt dikte). 
Stap 3: Voeg de Roze koeken siroop door de kwark.
Stap 5: Verwarm de melk (niet kokend) en los de uitgeknepen gelatine erin op en voeg dit toe aan de kwark. (Tip! Met gelatine moet je vluchtig te werk gaan, anders gaat dit ten koste van de structuur)
Stap 6: Meng tenslotte vlug de slagroom door het kwark/gelatine mengsel.
Stap 7: Stort de kwarkvulling op de koekjesbodem in je bakvorm en zet het minimaal 3 uur in de koelkast. 
Stap 8: Haal de vorm voorzichtig uit de springvorm en gebruik eventueel een mesje om de rand los te halen.

(Optionele) Roze koeken:

Stap 1: Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius.
Stap 2: Meng in een kom de zachte boter met de suiker, zout en de citroenrasp.
Stap 3: Klop dit met een handmixer in ongeveer 10 minuten zo luchtig mogelijk.
Stap 4: Voeg het ei toe en klop het nog even door. Het kan eventueel gaan schiften. Als dat gebeurt, voeg dan 1 eetlepel van de bloem toe en klop het er bij tot het gemengd is.
Stap 5: Voeg met een spatel de bloem toe en meng het door het beslag.
Stap 6: Vet je siliconen bakmat of cupcake tray lichtjes in.
Stap 7: Verdeel het beslag erin en bak de cake in 10 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8: Laat het 5 minuten afkoelen en haal het uit je vorm.
Zorg dat alles goed afgekoeld is.

Glazuur:
Stap 1: Meng de poedersuiker met de frambozen puree.
Stap 2: Doe de Glazuur op je afgekoelde cake(jes) en laat het uitharden.
Stap 3: Versier je kwarktaart met de roze koeken en eet smakelijk!

EETSMAKELIJK!

Dit wordt echt genieten! Dat is één ding dat zeker is. Een heerlijke taart voor je verjaardag, buurvrouw, broer, zus, oma, vriend(in), kortom voor iedereen en op elk moment.