Oma's tiramisu

Een tiramisu recept met het overheerlijke smaakje oma's cake siroop. Simpel, maar heel lekker. Een Italiaans dessert met een Nederlands tintje. De tiramisu krijgt door de siroop niet alleen een uniek, maar ook een overheerlijk smaakje.

Oer-Hollands genieten van een Tiramisu

Dit is wederom weer een heerlijke creatie van onze bakker Jeroen van Heel Holland Bakt, die zijn kennis graag met jou deelt, dus...

Pak je bakspullen en ontdek het Oma's Tiramisu recept! Je zult merken wat een smaakje met een gerecht kan doen.

(Voor dit recept is gebruik gemaakt van een ovenschaal van ongeveer 20x15x5 cm)

INGREDIËNTEN:LIMONCELLO SIROOP:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 100 ml Limoncello

VULLING:

    OVERIG:

    • 1 pak lange vingers
    • Jodekoeken (of koekjes naar keuze om te verkruimelen)
    • 1/2 potje lemoncurd

    BENODIGDHEDEN:

    • Handmixer of keukenmachine met garde
    • Spatel
    • Ovenschaal 
    • Steelpannetje
    • Kommen
    • Spuitzak of plastic zipbags
    • (Bak)papier

    HOE MAAK IK HET OMA'S TIRAMISU RECEPT?LIMONCELLO SIROOP:

    1. Doe de suiker en het water in een pannetje.
    2. Breng dit aan de kook en kijk of alle suiker is opgelost.
    3. Haal het pannetje van het vuur en laat het iets afkoelen.
    4. Meng de limoncello er door en laat het staan tot gebruik.

    VULLING:

    1. Klop met de mixer de slagroom met de suiker stijf.
    2. Roer de mascarpone samen met de ricotta glad en meng hier rustig de slagroom door.
    3. Spatel als laatste het Smaakje oma's cake siroop erdoorheen.
    4. Zet het even in de koelkast tot gebruik.

    TIRAMISU:

    1. Dompel één voor één de lange vingers even in de limoncello siroop en bedek de bodem van de schaal met de gedompelde lange vingers.
    2. Doe de helft van de vulling over de lange vingers. Dompel dan weer één voor één de lange vingers in de siroop en maak weer een laag met de lange vingers op de vulling. Doe de rest van de vulling daar bovenop.
    3. Verkruimel je koekjes.
    4. Knip lange stroken van (bak)papier en leg het over de tiramisu. 
    5. Strooi de kruimels van de koekjes over de tiramisu en druk het lichtjes aan.
    6. Haal voorzichtig de papieren strookjes weg en vul daarna je spuitzak of zipbag met de lemoncurd en knip er een puntje af.
    7. Spuit dan banen met lemoncurd in de open strookjes.
    8. Zet de tiramisu minimaal 2 uren in de koelkast om het op te stijven. Het liefst langer. 

    Voel je vrij om het op te maken zoals je wilt! - Jeroen

    Eet smakelijk!