Nespresso capsules

Aluminium capsules

Composteerbare capsules


Eenmaal geproefd wordt een echte espresso nooit vergeten...
Het bijzondere is de keuze van de bonen, het vakkundige branden en de juiste manier van malen.
Handelingen die de ervaren Italianen hebben omgezet in een kunst die generaties lang is doorgegeven en die Must Espresso Italiano zich eigen heeft gemaakt.

Must Espresso Italiano, beschikt over een breed assortiment: koffiebonen en filtermaling, koffie in capsules,
compatibel met Nespresso®*- en Dolce Gusto®*-systemen.

Parallel aan de wereld van het koffiebranden is Must gespecialiseerd in het aanbod van aanverwante dranken zoals cacao- en melkdranken, ginseng, oplosbare thee en bladthee/infusies.

Nieuw in hun assortiment zijn de biologisch afbreekbare en composteerbare capsules, weg te gooien bij het organisch afval en de hoogwaardige aluminium capsules voor een nog betere zintuiglijke ervaring.

In het merk Must Espresso Italiano brengt de branderij UltramarCaffè Srl  al zijn ervaring, vakmanschap en Italiaanse tradities samen om  's werelds meest geliefde drank naar een hoger niveau te tillen.

Het branden van de koffiebonen

Dit is een van de bepalende factoren voor de uiteindelijke kwaliteit van de koffie. De keuze van de grondstoffen, de kwaliteit van de bonen en hun versheid zijn cruciaal voor het succes van een goede koffie. Must Espresso selecteert de beste plantages wereldwijd. Een delicate en fascinerende fase waarin ervaring en kennis van de bonenrassen worden gecombineerd met het vermogen om nieuwe trends te interpreteren en een steeds deskundiger en verfijnder cliënteel tevreden te stellen.

 

Vakmanschap en innovatie
In de huidige gevarieerde en steeds experimentelere wereld zijn traditie en ervaring "made in Italy'' belangrijker dan ooit. De verworven kennis van de kunst van het koffiezetten en het vakmanschap van het brandproces blijken fundamentele aspecten te zijn om alle soorten branding en maling op meesterlijke wijze aan te pakken, en niet minder om nieuwe melanges te creëren die altijd evenwichtig zijn en de organoleptische kenmerken van een goede koffie intact weten te houden.In 2019 waren wij op vakantie in Italië (Rimini) en hadden we de mogelijkheid om de branderij van Must Espresso Italiano in Fano te bezoeken. We kregen er een hele rondleiding en konden zo precies zien hoe groot die koffiebrander wel niet was, welke koffiebonen er gebruikt werden en hoe de capsules  voor Nespresso en Dolce Gusto gevuld werden.

Uiteraard mochten we er ook genieten van een versgebrande  100% Arabica espresso in de proefzone waar met een espresso machine de kwaliteit van de koffies elke dag getest wordt. Wat een geweldige job heb je dan ;-)

Daarna reden we door naar een van de vele Must Espresso Italiano cafés. Je kan er koffie drinken met wat lekkers en uiteraard ook producten kopen voor thuis. Heb jij er op vakantie al wel eens eentje bezocht? Een aanrader als je weer eens in Italië bent!