Illy koffie

De illy aluminium-capsules zijn speciaal ontworpen voor gebruik in Nespresso®* koffiemachines. Uitzondering hierop zijn de modellen U®*, Umilk®*, Expert®*, Expert&Milk®*, Prodigio®* en Prodigio&Milk®* aangeschaft na 25 juli 2016.

*Merk van een derde partij die niet verbonden is met illycaffè S.p.A.

Illy Nespresso

De geschiedenis van Illy in het kort

In 1933 richt Francesco Illy illycaffè op in Triëste (Italië).

 

In 1935 bedenkt hij de Illetta, de moeder van de espressomachines, en een revolutionaire bewaarmethode waarbij de koffie onder druk wordt gezet waardoor de kwaliteit gehandhaafd blijft en de koffie naar verre landen geëxporteerd kan worden. 

 

In de jaren 40 van de twintigste eeuw worden de illy blikken tot in Zweden en Nederland gebracht.
Ernesto, zoon van Francesco, studeert af in de scheikunde en gaat eind jaren 40 in het bedrijf van zijn vader werken. Hij geeft het wetenschappelijk onderzoek en de technologie een impuls en richt een eigen scheikundig laboratorium op. Het bedrijf breidt zich in de jaren 50 uit en gaat ook kleinere blikken gemalen koffie verkopen voor thuisconsumptie. In 1965 verhuist illycaffè naar de Via Flavia.


In 1974 komt illy met servings, waarmee ook op kantoor of thuis espresso kan worden bereid zoals in een koffiebar. Het bedrijf vraagt octrooi aan voor de digitale selectie van koffiebonen, waardoor alleen de perfecte bonen stuk voor stuk kunnen worden geselecteerd.

 

In de jaren 90 zien de kopjes van de illy Art Collection en het design or het nieuw illy logo door de Amerikaanse kunstenaar James Rosenquist het levenslicht, evenals de Premio Brasile voor de beste koffietelers.

 

Tegenwoordig is illy wereldwijd een synoniem voor excellentie en Italiaanse smaak. Het bedrijf wordt geleid door Andrea Illy, een van de zonen van Ernesto.

Illy Nespresso
Illy koffie

#ONEMAKESTHEDIFFERENCE

ONS MANIFEST

Onze droom is er één:

de wereld de beste koffie aanbieden en een glimlach op het gezicht van degenen die ervan drinken.

Onze toewijding is één:

een levensstijl promoten die mens en milieu respecteert en tegen 2033 CO2-neutraal worden, tijdens ons 100 jarige jubileum.

Onze filosofie is één:

iedereen die in de wereld van de kwaliteit van leven houdt, verrassen met de beste koffie die de natuur te bieden heeft,

versterkt door de beste technologieën, duurzame praktijken

en het streven naar schoonheid in alles wat we doen.

Onze blend is er één:

altijd hetzelfde in de loop van de tijd en in elk deel van de wereld.

Onze wereld is één:

even uniek zijn de uitdagingen die we alleen kunnen overwinnen als we samenwerken om het te beschermen.

Dag na dag, het ene gebaar na het andere.

Omdat het verschil dat ieder van ons kan maken uniek is.

#ONEMAKESTHEDIFFERENCE