Classic Collection

Flavour Collection 

Cadeautips


Friends is een Amerikaanse televisieserie gemaakt door David Crane en Marta Kauffman, oorspronkelijk uitgezonden door NBC en geproduceerd door Warner Bros.Television en Bright/Kauffman/Crane Productions. In de Verenigde Staten kwam de eerste aflevering, The One Where Monica Gets A Roommate, beter bekend als The One Where It All Began, op 22 september 1994 op de televisie. De laatste aflevering, The Last One, werd in de Verenigde Staten op 6 mei 2004 uitgezonden.

Central Perk is een fictief koffiehuis in Greenwich Village in New York. Een groot deel van de serie Friends speelt zich hier af.

De inrichting van Central Perk is altijd vrijwel hetzelfde. De bank, geflankeerd door de twee stoelen, en de tafel ervoor staan er altijd, dit vormt ook een plaats waar de 6 vrienden vaak zitten. Enkele keren komen ze het koffiehuis binnenlopen en zijn die plaatsen bezet, en dan weten ze eigenlijk niet goed wat ze moeten doen.

Leuk weetje: De schilderijen die aan de muur hangen houden het doorgaans niet langer dan drie afleveringen uit, daarna hangen er andere schilderijen.