Uitverkocht

San Antonio The Full Roast koffiebonen

€ 20,00 € 15,00
Uitverkocht
Uitverkocht

San Antonio The Full Roast koffiebonen

€ 20,00 € 15,00

San Antonio Koffie zijn heerlijk medium gebrande speciality koffiebonen.

 

Een intense koffie met een volle body die barst van smaak. De volle body en cafeïne zorgen voor een smaakexplosie in je mond.

 

Een koffie van San Antonio Koffie is hoe koffie hoort te smaken. 

 

  • Soort:               100% Arabica koffiebonen
  • Roast                Slow - Medium/Medium dark
  • Variëteit:          Blend Caturra & Castillo Naranjal
  • Smaakprofiel:   Karamel, panela (rietsuiker), met tonen van sinaasappel
  • Zetmethode:      Filter & volautomatisch machine

Ook verkrijgbaar in capsules voor je Nespresso apparaat

 

 

 


Het familiebedrijf Finca San Antonio - San Antonio Koffie. 

Wij zijn koffieboeren uit de befaamde koffiedriehoek in Colombia. Wij leveren Speciality koffie van finca tot deurmat. Wij zijn verantwoordelijk voor de gehele keten. Specialty koffie is hoe koffie hoort te smaken. Met de juiste branding en de kwaliteit van onze koffie zorgen wij ervoor dat de authentieke smaak wordt bewaard. Door middel van een heerlijke smaak en aroma's van de beste koffiebonen laat San Antonio Koffie je genieten van de trots van Colombia. 

Finca de San Antonio is het kloppende hart van het familiebedrijf San Antonio Koffie. Momenteel wordt deze prachtige finca geleid door koffiegoeroe Zulma Orozco Giraldo (3e generatie). Zulma Orozco Giralda is veel meer dan een koffiegoeroe, maar vooral een dochter, een moeder en oma. De droom van Zulma is om als koffieboeren niet meer afhankelijk te zijn van andere partijen om een leefbaar inkomen voor haar en de familie, mede koffieboeren en werknemers te realiseren.

San Antonio Koffie (4e generatie) neemt de gehele keten in eigen hand door zelf de koffie te verbouwen en af te leveren op jouw deurmat in Europa. San Antonio Koffie gaat verder dan Fairtrade, Fairchain en realiseert NO Chain. Met onze partners is San Antonio Koffie in staat om microlots van Specialty koffie zelf te exporteren en te versmarkten. San Antonio Koffie is namelijk altijd opdrachtgever en klant bij de stakeholders.

De opbrengsten gaan naar de hardwerkende boeren die 7 dagen per week van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat keihard werken om een heerlijk product te verbouwen. Daarnaast ondersteunen ze de gemeenschappen in de koffie regio’s om een verschil te maken. Door de koffie opbrengsten te delen met de koffiegemeenschap realiseren zij hun missie:

Wij maken de wereld een beetje mooier.

Stel je eens voor:
Je werkt keihard in de volle zon op het land van 6.00uur s’ ochtends tot 20.00uur s’ avonds. Dag in, Dag uit. 7 dagen per week. Dat resulteert in een heerlijk product, dat overal ter wereld gewild en gewaardeerd wordt. Vanwege het gebrek aan mogelijkheden is de verkoop aan de koffie coöperatie jouw enige optie. Helaas verdien jij minimaal, en soms zelfs minder dan de kosten voor het verbouwen van een kilo koffie. Hierdoor moet jij als koffieboer kiezen of je vandaag een warme maaltijd eet of morgen. Ondanks al het harde werk en inspanning verdienen de meeste koffieboeren niet voldoende om rond te komen en te voorzien in de primaire basisbehoeften. Dat is de hedendaagse realiteit.
Kortom: Tijd voor verandering. Het is niet alleen nodig, maar ook mogelijk. Wij zijn koffieboeren in Colombia. Wij met onze partners beheren de gehele keten van Finca tot deurmat. De opbrengsten komen terecht bij degene die het meest verdienen. Daarnaast investeren wij €1,- per verkochte kilo koffiebonen in de koffie gemeenschap om onze missie te realiseren:  De wereld een beetje mooier maken.
 

Leefbaar inkomen

De meeste koffieboeren verdienen te weinig om van te kunnen leven. Voor ons en onze medeboeren realiseren wij een betere koffieprijs en een leefbaar inkomen. Het beheren van de gehele keten zorgt ervoor dat de marges op de juiste plek komen.

Bestrijden hongersnood

Van boer tot plukkers in de koffie gemeenschap leven vaak van het minimale. Momenteel is een dagelijkse maaltijd een luxe. Wij delen voedselpakketten voor een week uit om hongersnood te voorkomen. Na keihard werken is een dagelijkse maaltijd dat men minimaal verdient.

Educatie

Educatie is enorm belangrijk om de volgende generatie betere perspectieven te bieden. Wij delen schoolpakketten uit aan basisscholen om het onderwijs te helpen. Schoolmateriaal bestaat uit schriften, pennen, potloden etc. De pakketten zijn voldoende voor kinderen om 1 jaar naar school te kunnen.

Bestrijden Kinderarbeid

Een schooluniform is een dure aankoop, maar wel verplicht. Voor vele ouders zijn schooluniformen een te grote uitgave. Kinderen worden gedwongen om op koffieplantages te werken ipv naar school. Wij delen schooluniformen uit om zoveel mogelijk kinderen naar school kunnen. Educatie is de beste kans op een betere toekomst.

In 2020 – 2021 willen wij  1.000 kinderen de mogelijkheid bieden om naar school te kunnen.

Gezinnen leven van het minimale. Ouders kunnen niet voorzien in de primaire basisbehoeftes als onderdak, voedsel. In Colombia zijn school uniformen verplicht, maar een relatief dure investering voor ouders. Door het gebrek aan geld voor het verplichte schooluniform en een schoolpakket worden kinderen gedwongen om op jonge leeftijd op koffieplantages te werken. Duizenden kinderen werken op koffie plantages, omdat zij niet naar school kunnen. Voor de nieuwe generatie is educatie de enige kans op een betere toekomst. Een toekomst met mogelijkheden om aan armoede te ontsnappen.

Change the world, drink coffee!

De wereld een beetje mooier maken is noodzakelijk, maar ook mogelijk. Onze impact doelen realiseert San Antonio Koffie door de koffie gemeenschap mee te delen in de opbrengsten

 

Een kijkje achter de schermen: In Colombia maakt San Antonio gebruik van hun Jeeps om de koffie van plantage naar opslag te transporteren. San Antonio Koffie is het eerste koffiemerk in eigendom van koffie. Eerlijker wordt de keten niet.