Het verhaal van Koppycoffee in het kort.


In het uiterst Noordoosten van Laos ligt het beschermde natuurgebied Nam Et-Phou louey. Dit reuzachtige gebied biedt een thuis voor vele planten en dieren.


Door onwetendheid van de lokale bevolking en een gebrek aan middelen gaat er elke dag natuur verloren.


KoppyCoffee vindt dat het niet langer kan en wilt hier samen met de lokale bevolking iets aan doen.


KoppyCO2mpensation


KoppyCoffee wil de CO2 uitstoot van haar bedrijfsactiviteit compenseren.
Om de (h)eerlijke koffie naar Nederland te halen wordt de koffie vanaf Laos naar Nederland per schip vervoerd. De scheepvaart is een van de grootste vervuilers en daarom vindt Koppycoffee dat ze hier iets aan moeten veranderen!
Zij hebben berekend hoeveel de CO2 uitstoot is. In het eerste jaar is de koffie verantwoordelijk voor 328 kilo CO2. Deze CO2 komt vrij tijdens het transporteren van de koffie. Koppycoffee denkt dat ze hier een oplossing voor hebben gevonden: KoppyCO2mpensatie!

Voor elke lading koffie die naar Nederland wordt vervoerd zullen zij bomen planten in het Nam Et-Phou louey gebied in Laos. De hoeveelheid bomen die zij gaan planten zal gelijk zijn aan de CO2 die zij jaarlijks uitstoten. In het eerste jaar komt dit neer op het planten van 25 bomen. Zo compenseren zij de uitstoot, maar helpen zij ook met het uitbreiden van het natuurgebied. Om de impact van deze actie te vergroten, zullen zij onder andere ook fruitbomen planten. Op deze manier wordt niet alleen de CO2 uitstoot gecompenseerd, maar zorgen ze er ook voor dat er een extra bron van voedsel is voor de bevolking en verschillende diersoorten!
Het natuurgebied wordt uitgebreid met maar liefst 25 bomen in het eerste jaar!