Koffiekompaan koffiebonen

KoffieKompaan Blends


Koffiekompaan is een jong ambitieus bedrijf, gespecialiseerd in koffie en alles wat nodig is om topkoffie te zetten. Hun focus ligt op kwaliteit, transparantie en duurzaamheid.

Hun slogan ‘genieten doe je met elkaar’ heeft betrekking op de hele keten.

Aan de inkoopkant vinden zij het namelijk eerlijk dat de boer een goede prijs voor zijn koffie ontvangt. Een goede prijs zorgt ervoor dat de boer een succesvolle business kan draaien en kan investeren in ontwikkeling, wat uiteindelijk de kwaliteit van de koffie weer ten goede komt.

Aan de verkoopkant geloven ze dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om betere koffie te drinken, daarom hanteren ze schappelijke prijzen voor hun producten. Zo liggen de prijzen van hun blends niet veel hoger dan het meeste supermarktaanbod. Voor een iets hogere prijs krijg je bij hen alleen wél ambachtelijk gebrande koffie, met vers-garantie uiteraard.

Koffiekompaan koffiebonen

Koffiekompaan koffiebonen

Alle blends van KoffieKompaan hebben het Rainforest Alliance keurmerk.

Rainforest Alliance is een internationale organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. Het keurmerk richt zich op producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Zo kun je het keurmerk terugvinden op koffie, thee, cacao, bananen en tropische vruchten.


KoffieKompaan staat erbij stil  dat de koffieboeren hard werk leveren  om ervoor te zorgen dat wij dagelijks kunnen genieten van onze koffie. De koffieboeren hebben het niet gemakkelijk vandaag de dag, ze krijgen veelal een te lage prijs voor hun koffie waardoor er nauwelijks ruimte over blijft om te investeren. Het meeste geld wat verdient wordt in de koffie verdwijnt in de diepe zakken van grote investeerders.

Het kan gelukkig ook anders, dankzij Rainforest Alliance. Weer een stap in de goede richting!