Wat is de Coffee Experience?

Tijdens je bezoek aan de winkel in Eindhoven word je meegenomen in de wereld van koffieculturen, de geschiedenis en herkomst van koffie en veel verschillende smaakbelevingen.

Dit aan de hand van verhalen en demonstraties, maar je zal ook zelf aan het werk worden gezet, en dat maakt het lekker interactief. Het hele proces van koffieplant tot drinkbare koffie komt aan bod.

Tijdens de 2 uur durende workshop proef je diverse koffies en koffiebereidingen. Van een opgiet filterkoffie tot een originele Dutch Cold Drip.

En natuurlijk mag een alcoholvrije koffiecocktail niet ontbreken.

Kortom: Van de eerste Nederlandse koffie omstreeks 1706 tot experimenten van vandaag.

Yves Houben, teamleider van studieadviseurs bij Wiskunde & Informatica aan de TU/e is de eigenaar en bedenker van Coffee Experiences.

Samen met Sabine Jongerius, masterstudente wiskunde aan de TU/e, wil hij mensen laten zien en ervaren hoe ze meer kunnen maken van hun koffiemomenten thuis. Ongeïnspireerde, routineuze en efficiënte koffiemomenten vaak, weet Yves: “Je drukt op een knopje en binnen twee minuten heb je koffie. Terwijl er zoveel méér kan. Zelf wil ik best vijf minuten besteden aan een lekkere koffie.”

Koude en warme bereidingen, ‘cold drip’-koffie “op de VOC-manier”, hippe Martini- of mojito-variaties, technieken om bonen te branden, de waarde van vaak achteloos weggegooide koffiedrab, en hoe je een mokapot nu eigenlijk góed gebruikt, zodat de opbrengst niet zo bitter is (take note: het potje op het vuur zetten met kokend in plaats van koud water onderin, zodat de bonen niet verbranden) en zoveel meer...

“We hopen dat we mensen tijdens een workshop minimaal twee keer echt kunnen verrassen”, vertelt Yves over de 2 uur durende experiences. Hij wil hen laten ervaren, zien, ruiken, proeven, leren én inspireren om ook thuis eens wat nieuws te proberen.

Onze eigen ervaring bij Coffee Experiences Eindhoven

Uiteraard hebben we de Coffee Experience zelf eerst ervaren en beoordeeld voordat we hem aan jullie willen aanbieden.

 

Toen we naar Eindhoven gingen wisten we niet wat we konden verwachten en lieten we ons verrassen wat de middag ons zou brengen.
We werden vriendelijk verwelkomd door Dave, onze host van de dag  en mochten beginnen met een welkomst drankje, dat is nog eens een binnenkomer! 

We kregen een uitleg over de verschillende koffie zetmethodes, van Chemex tot mokapot, alle mogelijke manieren om koffie te maken zonder stekker noemde Dave het :-)
Nu weten wij ondertussen wel de grote lijnen van het koffie zetten maar toch lieten ook wij ons verrassen door nieuwe weetjes .

Uiteraard moest alles geproefd worden en daar kwamen toch wel hele verrassende smaken naar voren.

Het leuke aan deze experience is dat je heel erg wordt betrokken in het geheel en de tijd vliegt dan ook letterlijk voorbij.

Na deze experience mochten we nog een koffiecocktail kiezen en daarmee was de middag geslaagd !

De experience zit op loopafstand van Eindhoven centrum zodat je daarna misschien nog wel een leuke koffiezaak kunt bezoeken.

Ons oordeel:
Een gezellige en leerzame experience in een gemoedelijke sfeer. Verzorging is top van welkomstdrankje tot homemade brownie. Leuk om met een groep vrienden of familie te doen maar ook gezellig met zijn twee.


Aanvullende informatie

De workshops van Coffee Experiences zijn voor twee tot acht deelnemers per sessie, coronaproof, en kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven en duren ongeveer 2 uur.

 

Je kan ze boeken op zaterdag of zondag om 11u/13u30/16u.

Wanneer je bij ons een ticket hebt gekocht, boek je makkelijk jouw Coffee Experience via www.coffeeexperiences.nl 

(voor verdere instructies: zie ticket)

 

Adresgegevens:

P. Czn. Hooftlaan 12

5611 NV Eindhoven

In het voormalige lab van "Diagnostiek voor U" in de Eindhovense binnenstad.