(for English scoll down)

Guatemala
COMAL Huehuetenango FTO FW
Deze blend van volledig gewassen SHB EP FTO-koffie van Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL) bevat tonen van veel chocolade, enkele bessen en een vleugje citrus.

Bijna de helft van de COMAL-leden zijn vrouwen en de coöperatie heeft een aantal programma's opgezet om vrouwelijke producenten te ondersteunen.
Café de Mujeres
Volledig gewassen biologische koffie.


Over deze koffie
La Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala (FECCEG) werd in 2006 opgericht als reactie op de koffiecrisis aan het begin van de eeuw.
Het doel van de organisatie is om programma's te ontwikkelen met meer impact op de koffieproducerende gemeenschappen, om betere toegang te krijgen tot de internationale koffiemarkt en om exportlogistiek te consolideren.
De organisatie ondersteunt haar aangesloten organisaties en producenten met technische ondersteuning, gewasdiversificatieprogramma's, educatie over geïntegreerde landbouw en ondersteuning met biologische en fairtrade certificering.

COMAL (Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa) loopt voorop op het gebied van gendergelijkheid in de koffieproductie.

Teelt

Hoewel koffie voor deze producenten het belangrijkste marktgewas is, verbouwen ze ook honing, fruitbomen en zelfvoorzienende gewassen zoals maïs en bonen.
Ze planten ook bomen om de biodiversiteit te behouden en de grondwaterreserves te beschermen, evenals een verscheidenheid aan bloemen en planten die bijen aantrekken en hun honingproductie verhogen.

Oogst en na de oogst
Elke producent verwerkt en droogt zijn eigen koffie op kleine patio's.
Ze hebben allemaal hun eigen kleine pulppers, fermentatietanks en was systemen.

 

 


 

 

Guatemala

COMAL Huehuetenango FTO FW

This blend of Fully washed SHB EP FTO coffee from Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL) is jammy and sweet with lots of chocolate, berries and citrus.