(For Englisch scoll down)

China

Yirong Yunnan FW Organic

Aangedreven door een moeder-dochterduo dat zich richt op het beschermen van het milieu en het delen van economische voordelen met hun gemeenschap, is er zoveel te genieten van deze volledig gewassen biologische koffie uit Yunnan.

Toen Jane Luo en haar man in 1987 koffie begonnen te verbouwen op Yirong Farm, behoorde hun koffie tot de eerste koffie die werd verbouwd in de prefectuur Menglian, in Yunnan. Nu, meer dan 30 jaar later, werkt hun dochter, Jean Luo, samen met haar moeder, Jane, om de volgende stap voorwaarts te zetten en hun bedrijf uit te breiden naar export. Jane's partner, Song, is ook betrokken bij het beheer van Agronomy en Farm Operations.

Yirong Farm heeft zich ook ontpopt als een gemeenschapsleider op het gebied van economische kansen, met name voor de nationaliteiten van minderheden, waaronder de nationaliteiten Va, La Hu en Dai. De focus van Yirong Farm op koffieproductie heeft tal van banen gecreëerd, waardoor veel huishoudens hun eigen vervoer konden kopen en huizen voor hun gezin konden bouwen.

Teelt
Deze gecertificeerde biologische koffie gebruikt compost om koffiebomen te bemesten, waardoor er geen chemische pesticiden nodig zijn. De boerderij wordt het hele jaar door bewaterd door een bergbron.

Terwijl koffie het belangrijkste gewas is dat in Yirong wordt verbouwd, verbouwt de boerderij ook thee, een veelgebruikt landbouwproduct in Yunnan, en maïs.

Oogst 
De kers wordt selectief met de hand geplukt en vervolgens verpulverd op een mechanische aqua pulper.
Gepulpte koffie wordt vervolgens gedurende 24 tot 30 uur gefermenteerd in betegelde betonnen tanks.
Na de fermentatie wordt het perkament in waskanalen schoongemaakt en gedurende 30 tot 38 dagen te drogen gelegd op verhoogde bedden.

China
Ondanks dat dit land niet zo bekend staat om de koffieproductie, heeft Yunnan de ideale omstandigheden voor de productie van speciale koffie.
De meeste koffie die in China wordt geproduceerd, wordt dan ook verbouwd in de provincie Yunnan in het westen van China.

 

 

 


 

 

China

Yirong Yunnan FW Organic

By a mother-daughter duo focused on protecting the environment and sharing economic benefits with their community, there's so much to love about this Organic Fully Washed coffee from Yunnan.

Jane Luo and her husband began growing coffee at Yirong Farm in 1987, their coffee was among the first to be grown in Menglian prefecture, Yunnan.
Now, more than 30 years later, their daughter, Jean Luo, is working with her mother, Jane, to take the next step and expand their business into exports.
Jane's partner, Song, is also involved in the management of Agronomy and Farm Operations.

Yirong Farm has also emerged as a community leader in economic opportunities, particularly for minority nationalities including Va, La Hu and Dai nationalities.
Yirong Farm's focus on coffee production has created numerous jobs, allowing many households to purchase their own transport and build homes for their families.

Cultivation
This certified organic coffee uses compost to fertilize coffee trees, eliminating the need for chemical pesticides. The farm is watered all year round by a mountain spring.

While coffee is the main crop grown in Yirong, the farm also grows tea, a common agricultural product in Yunnan, and corn.

Harvest
The cherry is selectively hand-picked and then pulverized on a mechanical aqua pulper.
Pulped coffee is then fermented in tiled concrete tanks for 24 to 30 hours.
After fermentation, the parchment is cleaned in wash channels and left to dry on raised beds for 30 to 38 days.


China

Although this country is not well known for coffee production, Yunnan has ideal conditions for specialty coffee production. Most of the coffee produced in China is therefore grown in the Yunnan province in western China.