Verhaal achter Caffeine Dealers

 

Caffeine Dealers is niet zomaar een koffiebrander in Nederland. Deze brander uit Eindhoven ondersteunt mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Caffeine Dealers biedt mensen die kans door ze op te leiden tot koffiebrander, barista of inpakker. Dit alles vindt plaats in de eigen koffiebranderij van Caffeine Dealers

 

Caffeine Dealers ondersteunt mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt met resocialiseren en re-integreren. Er is een groeiende aandacht voor sociaal ondernemen in de maatschappij. Het laten aansluiten van kwetsbare doelgroepen hierbij, is een van hun doelen. Caffeine Dealers biedt mensen die kans, draagt bij aan herstel en bereidt tegelijkertijd kwaliteitskoffie.

 

Wat een stoere naam: Caffeine Dealers!!

Daar hoort natuurlijk ook een passende verpakking bij en dat is volgens ons goed gelukt. Deze mat zwarte koffieverpakking leent zicht hier uitstekend voor, het pakkende logo prijkt trots op de voorkant. In ieder geval een verpakking die de aandacht trekt. 

 

Over GGZE:
GGzE biedt ondersteuning aan mensen met psychiatrische problematiek. Ze geloven dat mensen blijer en gelukkiger worden als ze vanuit eigen mentale kracht een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Al hun ondersteuning is erop gericht om iemand dit door eigen regie zo goed mogelijk te laten doen en te laten participeren in de maatschappij. Kijk voor meer informatie op www.ggze.nl.

 


De 100% arabica koffiebonen van Caffeine Dealers komen uit Takengon op het Indonesische eiland Sumatra.

Op de verpakkingen van Caffeine Dealers prijkt het Fairtrade logo, bij Fairtrade staat het welzijn van mensen in ontwikkelingslanden voorop. Door verbeterde handelsvoorwaarden kunnen koffieboeren werken aan verbetering van hun leefomstandigheden en bescherming van het milieu.

 Voor Fairtrade producten geldt een minimumprijs dat als vangnet dient bij lage wereldmarktprijzen. Daarbovenop krijgen boeren- en arbeidersorganisaties een ontwikkelingspremie die ze naar eigen inzicht besteden, zoals aan scholing, medische zorg of huisvesting.

Misschien niet heel vreemd dat een organisatie als Caffeine Dealers waarde hecht aan dit logo.


 

 

Caffeine Dealers is te vinden op landgoed "De Grote Beek" in Eindhoven. Je kunt hier prachtig wandelen en uiteindelijk afsluiten met een lekker kopje koffie met iets lekkers erbij.

Adres: Dr. Poletlaan 23

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur


Voor deze koffiebonen worden uitsluitend hoog groeiende Arabica koffiesoorten gebruikt. Het subtropische klimaat en het bergachtige gebied geven de bonen de mogelijkheid hun aroma volledig te ontwikkelen.

De lichte frisheid zorgt ervoor dat de aroma’s blijven overheersen. Er is een middel, tot lichte branding toegepast voor behoud van de aroma’s.

Deze koffie komt dan ook het best tot zijn recht indien deze als Espresso, Doppio, en Lungo wordt gedronken, maar ook in koffiespecialiteiten als Latte Machiatto, Cappuccino en Café Latte.

Deze koffiesmaak vat zich samen in fris en pittig.

Deze koffie is voor gebruik in alle bonen machines.


Herkomst

Deze koffiebonen komen uit Takengon op het Indonesische eiland Sumatra. Het dorpje Takengon is het centrum van de koffiecultuur in dit gedeelte van Sumatra, het Gayo plantage gebied. Het koffiegebied is zo’n 80.000 hectare groot en er wordt 600 kilogram koffie per hectare geëxporteerd. De koffiebonen groeien op een hoogte van 1100 tot 2400 meter en er valt in dit gebied gemiddeld 4500 millimeter neerslag per jaar.


Duurzaamheid


Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Caffeine Dealers. Zo gebruiken ze speciale duurzame verpakkingen voor hun koffiebonen en papieren koffiebekers.

De bekers zijn 100% afbreekbaar.