19grams koffiebonen

Espresso:

Koffiebonen voor filterkoffie


Direct Trade is het belangrijkste deel van ons DNA, wij branden koffie om de natuurlijke smaak te benadrukken.


WIJ ZIJN 19GRAMS

Opgericht in 2002 door Sascha en twee vrienden in Berlijn Friedrichshain. We begonnen met het brouwen van Specialty Coffee, rechtstreeks geïmporteerd uit Costa Rica van boerderijen die we tijdens een vakantie hadden leren kennen. Onze eerste directe relaties met koffieboeren begonnen 20 jaar geleden. We handelen nog steeds direct met koffieproducenten over de hele wereld. Direct Trade is nu een trend maar die heeft altijd deel uitgemaakt van ons DNA. We vernoemen onze koffies naar de boerderij waar ze gegroeid zijn om het werk van de boeren centraal te stellen. Onze koffiebonen worden bereid door koffiezaken en thuisbarista's over de hele wereld.


RECHTSTREEKS VERHANDELD

Wij geloven dat een sterke relatie met de boeren de sleutel is. Door de tussenpersonen in onze toeleveringsketen te elimineren, bereiken we meer: door rechtstreeks met de boeren en producenten te praten, begrijpen we hun werk en kunnen we elke koffie tot aan de boom traceren, zodat jij de beste kwaliteit in jouw kopje krijgt. Nog belangrijker is dat we de boer een prijs kunnen betalen die vele malen hoger ligt dan de gangbare koffieprijs. Op die manier kunnen de levens- en productieomstandigheden in de producerende landen worden verbeterd.


CUP OF EXCELLENCE

De Cup of Excellence is de hoogste onderscheiding die een koffie kan krijgen. Maar de Cup of Excellence beoordeelt niet alleen de beste koffies ter wereld, het stelt ook branders en boeren in staat om direct contact te leggen. We zijn er trots op dat verschillende COE-juryleden deel uitmaken van onze partners en van ons kernteam. Door deze directe verbinding vinden we regelmatig uitstekende koffies, ontmoeten we de boeren, leren en discussiëren we en bouwen we sterke, langdurige relaties op.


DUURZAAMHEID

Wij werken met boeren die zich toeleggen op de duurzame teelt en verwerking van koffie. Een goed voorbeeld hiervan is Hacienda Sonora, die 100% duurzaam is en al bijna 20 jaar een van onze partners is.


HOE WE ONZE KOFFIES INKOPEN

Ons koffieassortiment is afhankelijk van de seizoensgebonden oogstcycli in de teeltgebieden en is daarom beperkt in het aanbod. Naast de koffiesoorten van onze langdurige partnerschappen zijn onze koffiebranders altijd op zoek naar speciale micro-lots. Zorgvuldig geselecteerd, tonen zij de grote verscheidenheid van specialty coffee en uitstekende smaakprofielen. We volgen de trend van nieuwe verwerkingstechnieken die een nieuwe wereld van smaak in uw kopje brengen, met smaken die jij nog niet in jouw koffie hebt geproefd.


SPECIALTY COFFEE TOEGANKELIJK MAKEN

Wij willen jou helpen specialty coffee te ontdekken. Voor veel koffiedrinkers - vooral in Duitsland - is Specialty Coffee moeilijk te begrijpen. Wij helpen jou, en laten je kennis maken met zuur en zoet. Daarbij gaan we verder dan het klassieke idee van Specialty Coffee. Wij zijn van mening dat Specialty Coffee in capsules, wegwerpdispensers en volautomaten een must-have is om gemakkelijk de beste koffies te kunnen bereiden.


HOE WIJ BRANDEN

Onze manier van branden is medium en volledig ontwikkeld. Zo brengen we het natuurlijke smaakprofiel - terroir, verwerkingsmethode, verzoeting en zuren - het best tot zijn recht. Ons team van koffiebranders creëert een brandingsprofiel met waardering voor het geweldige werk van de boer. Onze espressobrandingen zijn iets meer ontwikkeld dan onze filterbrandingen, zodat ze op elke espressomachine werken. Onze branders werken nauw samen met ons barpersoneel en bieden regelmatig workshops en cuppings aan, zodat jij als koffiedrinker de best mogelijke koffie geserveerd krijgt.

19grams koffiebonen
19grams koffiebonen
19grams koffiebonen
19grams koffiebonen
19grams koffiebonen
19grams koffiebonen

Onze tip!

Als je ooit een bezoekje brengt aan Berlijn, raden wij je aan deze unieke koffiebrander eens te bezoeken.

Zelf waren wij te gast in de branderij met koffiezaak Tres Cabezas Berlinkaffee.

Een prachtige plek waar je de koffiebranders live aan het werk kan zien onder het genot van een heerlijk kopje koffie met huisgemaakt gebak of een lekkere lunch. Ons zien ze hier zeker weer terug als we in de buurt zijn!

Maar 19Grams heeft koffiezaken op meerdere locaties in Berlijn. Je komt er vast wel eentje tegen tijdens je citytrip.

19grams Berlijn
19grams Berlijn
19grams Berlijn
19grams Berlijn
Koffiegeluk